Cum sa prevenim

Cum să prevenim intoxicaţiile cu monoxid de carbon

 

  • Asiguraţi-vă că aparatele care funcţionează pe bază de combustibil sunt instalate şi exploatate în conformitate cu instrucţiunile producătorului şi normativele în vigoare.
  • Apelaţi periodic la firme şi personal autorizat pentru a vă verifica, curăţa şi regla sistemul de încălzire, asigurându-i o funcţionare corectă.
  • Nu lăsaţi niciodată o maşina pornită în garaj.
  • Nu folosiţi niciodată aparatele pe gaz cum ar fi aragazul sau cuptorul pentru a vă încălzi casa.
  • Nu acoperiţi aerisirile cuptoarelor pe propan sau metan. Aceasta poate bloca fluxul de aer şi duce la producerea de monoxid de carbon.
  • Verificaţi obligatoriu şi curăţaţi coşurile de fum primăvara şi toamna.
  • Instalaţi detectoare de monoxid de carbon certificate la cele mai stricte standarde europene. Un astfel de detector, plasat într-un spaţiu închis, vă alarmează cu mult înainte ca nivelul monoxidului de carbon în aer să atingă concentraţii periculoase – astfel, instalarea lui vă poate salva viaţa.

 

 

Instalarea unui detector de monoxid de carbon vă poate salva viaţa

 

Se recomandă cu tărie instalarea unui detector de monoxid de carbon în fiecare locuinţă. Înainte de a cumpăra un detector de monoxid de carbon asiguraţi-vă întotdeauna că este marcat cu standardul EN 50291-1:2010.

PRIMATECH este prima firma din România producătoare de detectoare de monoxid de carbon certificate BS EN 50291-1:2010, licenţiate Kitemark de către British Standards Institution.

Deşi detectorul va alarma în cazul prezenţei monoxidului de carbon în locuinţă, acesta nu înlocuieşte utilizarea sigură şi întreţinerea corespunzătoare a aparatelor care pot produce monoxid de carbon.

 

 

Instalarea unui detector de gaz metan și monoxid de carbon cu dublă eficiență

Detector de gaz metan si monoxid de carbon Prevent [d]

O altă variantă este, acolo unde există și o sursă de gaz metan, instalarea unui detector de gaz metan și monoxid de carbon, cum este detectorul PREVENT [d]. Acest detector este certificat la două standarde europene: BS EN 50194-1:2009 și BS EN 50291-1:2010, licențiat Kitemark de către British Standard Institution.

Acest detector este unic în lume, ținând cont de toate certificările dobândite, și este unul dintre cele mai sigure detectoare de pe piață.